Hier vindt u alle studiedagen vanaf de eerste editie in 1963 op een rijtje!


Studiedag  - 2 december 2016
Marc Strubbe - Verwelkoming
Jeroen Vandenbussche, Meura - Toepassing van de Meura2001 maische filtratietechnologie voor speciaalbier productie
Matthias Baldus, TUBerlin - Effect of cysteine and transition metals on the oxidation of dimethyl sulfide
Kevin Verstrepen, KUL - "The beer yeasts of tomorrow"
Mathias Hutzler, Technische Universität München - Advanced yeast hunting
Joerg Schwerdt, Air Liquide - Advanced oxidation process for iron and manganese removal in water
Geert Haesaert, Universiteit Gent en Hogeschool Gent  - Veredeling en teelttechniek van brouwersgerst
Anneleen Decloedt, Hogeschool Gent en Universiteit Gent - Gerstschimmels en hun mycotoxinen in de bierproductie
Studiedag  - 4 december 2015
Jörg Zacharias, Krones - „Viscose fibres as alternative filter aid – chances and limits“
Steven Vangoidsenhoven, Cargill - Evolutie van brouwgerst variëteiten in Europa
Alicia Munoz, Botanix - Diversity and complexity of hops
Peter Bouckaert, New Belgian Brewing Company - Hout als een ingrediënt
Chris Rice, Campden BRI Group. - Controlling haze formation in novel alcoholic beverages
Anneleen Decloedt, Hogeschool Gent en Universiteit Gent - Glutenvrije moutbieren
Studiedag  - 5 december 2014
Erik Wesselink, ProduSafe - Reiniging en inspecties van silo’s en tanks
Ludwig Scheller, GEA Brewery Systems  - HOPSTAR™ ISO - A new GEA technology to improve hop utilization in the brewhouse
Ann Van Holle, de "proef" brouwerij - Batch-gebonden variaties in de brouwwaarde van hop: praktijkstudie
Frank-Jürgen Methner, Technische Universität Berlin - Influence of filtration on haze stability
Roland Pahl, VLB Berlin e.V. - One way kegs – Overview and technical
Anita Van Landschoot, Universiteit Gent en Hogeschool Gent - Implementatie van MALDI-TOF MS in de brouwerij industrie
Studiedag  - 6 december 2013
Wouter De Muynck, Cofely Axima  - Een freonloze toekomst: wanbeleid of opportuniteit? Voor- en nadelen voor de brouwer
Wouter Van Namen, ACM Vermeulen - Geen waterverbruik meer voor de vacuümpompen van vullers
Benny Van Heule, SPX Flow Technology - APV Cavitator Technology
Bert De Wit, iQ Process - Gistmanagement in een brouwerij met hogegistingsbieren
Thomas Becker, Technische Universität München - Hop Technology for future demands
Martijn van Iersel, Holland Malt - Fusarium and its role in the conversion of barley to malt
Anita Van Landschoot, Universiteit Gent en Hogeschool Gent - Ionen en bier
Studiedag  - 7 december 2012
Willy Verstraete, Universiteit Gent - Water, ook voor later...
Andres Furukawa, PDX plc - PDXTM Mashing system and cereal cooking
Chris Boulton, University of Nottingham - Getting the best out of a CCT
Thomas Becker, Technische Universität München - Hops: Present Research and Future Perspectives
Wouter Burggraaf en Frank Moerman, EHEDG - Productie van culinaire stoom voor direct contact processen in de brouwerij
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent - Microbiologie in de brouwerij, voorstelling onderzoek
Anneleen Wieme, Hogeschool Gent - MALDI-TOF MS voor snelle identificatie van bierbedervers
Studiedag  - 2 december 2011
Christian Konrad, E. Begerow GmbH & Co - New innovation in DE free filtration : "Greenomic"
Patrick Boivin, IFBM-Qualtech - Fungi on malting barley: impact on beer chain
Christina Schönberger, Barth Innovations – A member of Barth-Haas Group - Hop Aroma Research
Martin Wentink, Heuft Systemtechnik GmbH - Product integrity in the bottling hall
Thomas Becker, Technische Universität München -  Trübungen und Trübungsidentifizierung im Bier – Ein Überblick
Klaus Niemsch, Stabifix Brauerei-Technik KG  - Troubleshooting beer haze
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent en Universiteit Gent - Modern fermenteren met traditionele gist
Studiedag  - 3 december 2010
Jürgen Ziehl, Pall Corporation - Next generation depth filter modules - For improved process economics and environmental protection
Davy Van Paemel, Spirax-Sarco nv - Energiebesparingen in een stoominstallatie
Martine De Vos, Universiteit Gent - Gluten en Coeliakie
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent - Glutenvrij bier
Marcus Hertel, TU Munich - Low temperature wort flavour evaporation: a new dimension in evaporation efficiencies
Marco van de Ven, Haffmans BV - ‘Do more with Less’
Heinz Dauth, TU Munich - A flush a day” as an improvement for tap hygiene and draught beer quality!
Studiedag  - 4 december 2009
Olau Nielsen, Alfa Laval Copenhagen A/S - The yeast propagation process for refermentation
Rudolf Michel, GEA Brewery Systems GmbH - Sustainability – a major aspect in brewery design
Werner Back, TU Munich-Weihenstephan - Gushing – ein multikausales Problem!
Jeroen Vandenbussche, Meura s.a. - Opwarming van beslag door stoomdiffusie
Jens Blach Andersen, ISO-MIX A/S - Mixing in beer fermenters
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent - Mededelingen van het onderzoek aan de hogeschool: Viabiliteit en vitaliteit van gist
Studiedag  - 5 december 2008
Hans-Jörg Menger, Ziemann Ludwigsburg GmbH - The Ziemann-IMECA® System (ZIS), a new cleaning and disinfection technology
Wim Soetaert, Universiteit Gent - Voedsel en biobrandstoffen: Tegenstelling of twee kanten van dezelfde medaille?
Werner Back, TU Munich-Weihenstephan - Hefevitalität und ihre Einflüsse auf Gärung und Bierqualität
Klaus Hartmann, TU Munich-Weihenstephan - Is the use of technical enzymes necessary or are still enough natural enzymes available in malt?
Christian Konrad, E. Begerow GmbH & Co. - Praxisoptimierte Tiefenfiltration
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent, lid van de Associatie van de Universiteit van Gent  - Sachariden en zoet in bier
Studiedag  - 7 december 2007
Thomas Wershofen, Ecolab - Desinfectie in de brouwerij
Jan De bruyn, Mouterij Albert  - "JOSUA" systeem, een auditsysteem ontwikkeld door een groep Europese mouters
Henk Schonewille, Norit Membrane Technology - Waterhergebruik in de mouterij en brouwerij industrie
Hans Denninger, Westfalia Separator - New developments in centrifuge design in combination with membrane filtration
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent - Mededelingen van het onderzoek aan de hogeschool
Isothermisch en verkort brouwen: industrieel realistisch?
Studiedag  - 1 december 2006
Jacques Fourneaux - La brasserie d’hier à demain
Bert De Wit, Alfa Laval Corporate AB - Spinning Cone Column - innovatieve technologie voor de productie van alcoholvrij bier
Graham G Stewart, The International Centre for Brewing and Distilling, Heriot-Watt University, UK - Does the use of high gravity brewing inflict unusual and cruel punishment of yeast?
Karel Krofta, Hop Research Institute Zatec, CZ - Bioactive compounds in hops and beers
Jaak Ryckeboer, Ecodis® NV - De ecodis®: Veilig water in de brouwerij
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent - Sachariden in de brouwerij: analysemethoden en hun toepassingsmogelijkheden
Studiedag  - 2 december 2005
Dominique Taeymans, Belgische Brouwers - Toekomst van de Belgische bierspecialiteiten
Hartmut Evers, KHS AG - The filtration of beer - costs and field report about a novel filter system for kieselguhr-free beer filtration
Erik Smet, Trevi N.V.  - Legionellapreventie en desinfectie
Katherine Smart, Oxford Brookes University  - Stress and Brewing Yeast Functional Responses
Steven van den Berg, Hogeschool Gent - Klaring en stabilisatie in KMO brouwerijen.
Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent - Zuurstof en lagering vooraf bij nagisting
Studiedag  - 3 december 2004
Sofie Depraetere, CMBS-KULeuven - De invloed van preoxygenatie op de fermentatie-capaciteit van gist
Matthias Weinzierl, A. Steinecker Maschinenfabrik - Wort boiling with Stromboli
Frédéric Jay, Cristopia - Sub zero thermal energy storage systems for industrial refrigeration applications
Fred Vancraesbeek & André Feyaerts, Ensysta - Opbouw van een koelinstallatie voor buffering van koude-energie
Steven van de berg, Hogeschool Gent - Klaring van speciaalbier
Anita van landschoot, Hogeschool Gent - Extract voor nagisting
Studiedag  - 5 december 2003
E. Borremans, Alfa Laval Benelux - Membraanfiltratie in het brouwproces
R. Braekeleirs, Meura - Brouwerijfilosofie in de wereld
S. De Ruyver, Spirax-Sarco - Stoom: efficiënte en milieuvriendelijke stoomdistributie dankzij druk-vacuümsystemen
A. Van Landschoot - Gist voor nagisting
S. van den Berg - Filtratie van speciaalbier met membranen
G. Baetslé, Emeritus Hogeschool Gent - Terugblik op 40 jaar Studiedag Mouterij en Brouwerij
Studiedag  - 6 december 2002
B. Vanderhaegen, CMBS-KUL - Flavourevolutie in speciale bieren
P. Bouckaert, New Belgium Brewing Co. Inc. - Potentieel voor Belgisch bier in de USA?
J. Brandstetter, Steinecker (D) - New filtration system Pegasus
P. Adam, Interbrew - Filtration without kieselguhr
C. Detremmerie, Brains in Motion en E. Vierlinck, ProcAT - Traceerbaarheid in de voedingsindustrie: wat wil de overheid, wat wenst de sector, wat biedt de industrie en ... wat levert het u op?
A. Van Landschoot - Gebruik van gedroogde brouwerijgist
Studiedag  - 7 december 2001
A. Modrok, Sartorius Instruments - Membrane filtration technology for draft beer
A. Van Landschoot, Hogeschool Gent - De impedantietechniek voor kwaliteits- en hygiënecontrole in de brouwerij
S. Coghe, CMBS-KUL - Karakterisering van speciale mouten
M. Wille, F. Petersen, A. Dufait, Cargill - Invloed van suikersamenstelling en van enige glucosestropen op de fermentatie van wort
R. Willaert, Hogeschool Gent - Nieuwe trends in de brouwerij
Studiedag  - 1 december 2000
K. Despierre, Vlaamse Milieumaatschappij - Beleidsvisie Vlaamse Milieumaatschappij inzake lozing van bedrijfsafvalwater
K. Verstrepen, CMBS-KUL - Genetische manipulatie van brouwersgist: zin en onzin
G. Baron, VUB en D. Seldeslachts, Interbrew - Energiebesparing in de wortkoking
R. Manthey, Krones - New developments in beer packaging
K. Messens - Detectie en identificatie van genetisch gemodificeerde organismen doorheen de voedselketen
A. Van Landschoot - Gedroogde gist voor hergisting op fles
R. Willaert - Suikerconsumptiekinetiek van brouwersgist tijdens de hoofdgisting
Studiedag  - 3 december 1999
E. Lalor, Quest Int. Ireland - Applications of enzymes in the brewing process with particular emphasis on glucanase
S. Ben Tahar, Maïs Céréales Technologie (Groupe Limagrain) - De problemen in de brouwerij door inname van genetisch gemanipuleerde maïs
R. Braekeleirs, Meura - Fijnmaling onder water
P. Boivin, Institut Francais des Boissons de la Brasserie Malterie - Le rôle du malteur dans la qualité organoleptique de la bière
R. Willaert - Verbetering van het maltose- en maltotrioseverbruik gedurende fermentaties met geimmobiliseerde gisten
A. Van Landschoot - De impedantietechniek voor detectie van bacterile bierbedervers
Studiedag  - 4 december 1998
W.D. Herberg, GEA-Westfalia Separator Belgium - New generation of high-performance clarifiers for the brewing industry
V. Scherpereel, DiverseyLever - De problematiek van het wassen van de flessenpool en de voortijdige slijtage ervan
Y. Gosselin, DCL Yeast Ltd - Levure sèche brassicole: un produit aux avantages multiples
G. Kübeck, Bitburg - Intergrierter Umweltschutz in der Brauereiwirtschaft am Beispiel der Bitburger Brauerei
G.A. Crowe, Rentokil Initial UK Ltd - Major pests of the brewing industy – a review
A. Van Landschoot - Voorstelling van het HOBU-IWT project voor microbiële kwaliteitscontrole in de brouwerij
Studiedag  - 5 december 1997
M. Andries, Meura-Delta - Zeolieten als katalysator voor de directe en koude conversie van acetolactaat naar diacetyl
E. Verbeure, Cargill Malt (F) - Een overzicht van de Europese brouwgerst, oogstjaar ’97 en een vooruitblik op de moutkwaliteit
T. Zangrando, University of Udine (Italy) - New improvements in the technologies of the beer fermentation, stabilisation and filtration process
Y. Gosselin, Lesaffre Développement et S. Fels, DCL Yeast Ltd - Levure sèche brassicole. Quels résultats? Quelles utilisations? Quels intérêts?
C. Vlerick, Hogeschool Gent - Afvalwaterbehandeling met de Bioroll in een brouwerij
A. Van Landschoot - Exogeen trehalose en biergist
Studiedag  - 6 december 1996
L. Van De Winkel, Hogeschool Gent CTL - Geïmmobiliseerde brouwerijgist: van labo- en pilootschaal tot industriële toepassingen
M. Andries, Meura-Delta - Eerste industriële resultaten van de Meura-Delta geïmmobiliseerde gistfermentor voor de produktie van hogegistingsbieren
E. Borremans, Alfa Laval Schott - Secondary fermentation of beer with immobilized yeasts
A. Van Nistelrooij, GEA Process Technology - De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van "Ice-Beer"-technologie,
C. Vlerick - De Bioroll in de praktijk
Studiedag  - 1 december 1995
P. Bangert, Hilge - Anforderungen an Kreiselpumpen in der Brauerei
G. Huau, Ministerie van Leefmilieu – Aminal - Vlarem I – Vlarem II: implicaties voor mouterij en brouwerij
J. Carteus, KUL - HACCP: het probleem of de oplossing?
L. Van De Winkel, Hogeschool Gent CTL - Gereduceerde iso-hopextracten, toepassing en perspectieven voor de brouwerij
Studiedag  - 2 december 1994
U. Schrader, Filtrox - Sterielfiltratie van bier
G. Roggeman, Belgische NV AEG - Automatisatie en C.I.P.-sturing in de brouwerij
G. Baetslé, Ind. Hogeschool van het Rijk CTL - Na 35 jaar onderwijs, onderzoek en dienstbetoon voor de brouwerij
A. Van Landschoot - Microbiële kwaliteit van entgist
C. Vlerick - Kleinschalige afvalwaterzuivering met de Bioroll
Studiedag  - 3 december 1993
A. Forster, HVG Barth, Raiser und Co. (D) - Welche Wege geht die Hophenverarbeitung?
F. Delvaux, KUL - Integrale kwaliteitszorg: methode of mentaliteit?
S. Angelino, TNO-Voeding (NL) - De integrale kwaliteit van brouwgerst
A. Van Landschoot - Bruikbaarheid van ATP-metingen met biocounter van Perstorp voor de microbiële kwaliteitscontrole van bier
G. Baetslé - Pleidooi voor de tapkraan met ingebouwde compensator
Studiedag  - 27 november 1992
M. De Schepper, Ind. Hogeschool van het Rijk CTL - Een goed energiebeheer drukt de elektriciteitsfactuur
P. Maselis, NV Maselis - De fabricatie en veredeling van masderivaten als ongemout voor de brouwerij
J. Hoed, Consultant - Evolution de la culture houblonnière en Europe, les nouvelles variétés et les différentes façons de conditionner cette matière première
G. Baetslé - Resultaten van toegepast onderzoek voor de brouwerij aan het CTL.
    - Onderzoek naar de moutgeschiktheid van 20 gerstsoorten van proefvelden
    - Onderzoek op de bruikbaarheid van een digitale densiteitsmeter type DA-310 van Kyoto Electronics
    - Het Haffmans-apparaat om titrimetrisch CO2 te bepalen in bier
    - CO2-bepaling in bier met Abiss O2/CO2
A. Van Landschoot, Ind. Hogeschool van het Rijk CTL - Vitaliteit van brouwerijgist
A. Moonen, Speciale dienst Accijnzen - Wat met de bieraccijns na 1992?
Studiedag  - 6 december 1991
D. Bouckaert, NV Creman - Optimized production technology
G. Baetslé, Ind. Hogeschool van het Rijk CTL - De problematiek rond de bieren met nagisting in de fles
S. Riess, Tuchenhagen (D) - Een automatiseringstechniek bij het ingisten van wort
H.E. Haffmans, Haffmans (NL) - Koolzuurbepaling en koolzuurverzadiging in bier
Studiedag  - 7 december 1990
C. Simar, Diversey - Le nettoyage automatique ou C.I.P.
J. Milius, Henkel - Veiligheid, waarborg voor kwaliteit
E. Vierlinck, Henkel - Schuimreiniging als onderzoek van een hygiënesysteem
D. Geerlings, Lever Otarès - Desinfectie in de brouwerij en frisdrankindustrie
D. Compagnion, Sopura - Hygiène en bouteillerie - sources potentielles d’infection
G. Daeyaert, Sopura - Hygiëne in de bottelarij - uitwendige en secundaire procedures
G. Baetslé - SO2 en NO3-, twee zinloze twistpunten rond het bier in de actualiteit
G. Velghe - Snelle mineraalanalyse van brouwerijwater
Studiedag  - 1 december 1989
D. Eyben, Artois-Piedboeuf-Interbrew - De wortfilter 2001, een nieuwe brouwtechnologie
H. Hug, Station d’Essais des Brasseries Suisses - Quelques aspects technologiques dans la salle de soutirage
W. De Wit, Micro Matic - Bijhorigheden voor cilindro-conische tanks van groot volume voor gisting en lagering nader bekeken
J. Aerts en J. Latré - Verteerbaarheid en energiewaarde van mouterij- en brouwerijbijprodukten als grondstof voor melkveevoeders
J. De Langhe - Bepaling van beta-glucanen in gerst en bier
A. Van Landschoot - Beoordeling van het microbiologisch onderzoek in het kader van KB 123
G. Baetslé - Onderzoek naar de moutgeschiktheid van gerst
Studiedag  - 27 november 1988
M. Thirot, Ateliers de Monsville - La récupération du dioxyde de carbone en brasserie
R. Bracke, Dommelsche - Maatwerk in tapsystemen voor klein, middelgroot en groot café
A. Moonen, Dienst der Accijnzen - Het accijnsstelsel van bier
J. De Langhe - Evaluatie van enkele methoden voor de bepaling van schuimstabiliteit
A. Van Landschoot - De microbiologie van de bieren met nagisting in de fles
G. Baetslé - De forceertest en de alcohol-koude test bij de voorspelling van de colloïdale stabiliteit van bier
Studiedag  - 4 december 1987
R. Putman, Brouwerij Maes - Enkele financiële aspecten van het productieproces in de brouwerij
R. Bruloot, Artois-Piedboeuf - Over marketing in de brouwerij
T. Ockhuizen,CIVO-TNO, Zeist (NL) - Hoe gezond is bier?
J. De Langhe - Mogelijkheden van in vitro culturen voor de veredeling van hop
A. Van Landschoot - Differentiatie van brouwerijgist
G. Baetslé - De certificaten voor bierlevering in het buitenland
Studiedag  - 5 december 1986
G. Verhellen - Energiebesparingen op koelinstallaties
G. Derdelinckx, UCL - Hergisting van bier op fles
E. Gillis, RUG - Biochemische technieken voor de identificatie van granen en graanprodukten gebruikt in mouterij en brouwerij
L. Maene - In vitro cultuur kan een oplossing bieden voor de fytosanitaire problemen in de hopteelt
A. Van Landschoot - Toepassingen van “protein engineering” voor de mouterij en brouwerij
G. Baetslé - Controle met eenvoudige middelen op enkele belangrijke parameters
Studiedag  - 6 december 1985
Hinterwimmer en Humber, Krones - Nouvelles perspectives de soutirage à l’abri de l’air
R. Mussche, Omnichem - Fysico-chemische stabiliteit van bier door nieuwe gallotanninen: Brewtan
E. Vandamme, RUG - Recente ontwikkelingen in de industriële fermentaties
H. Picqueur - Een snelle meetmethode van metalen in bier met inductief gekoppelde plasmaspectrometrie
W. Neirinck - Stabiliteit en bepaling van aspartaam in bier door middel van HPLC
G. Baetslé - De Wölmer (gewijzigd) methode voor de alfazuurbepaling in hopextract kritisch bekeken
Studiedag  - 2 december 1983
R. Van Craenenbroeck, CBM - Het schuimprobleem in de brouwerij
H. Van Den Bergh, SCK/CEN Mol - Rationeel energieverbruik in stoominstallaties
P .Dirven, Energik - Energik: de Vlaamse vereniging voor rationeel energieverbruik
C. Vlerick - Isolatie en differentiatie van Zymomonas en Obesumbacterium proteus uit zetgist
G. Baetslé - Onderzoek op de moutgeschiktheid van triticale
G. Baetslé - Brouwproeven met gerstgries als ongemout in een 80/20-verhouding met mout
A. Gillis-Van Maele - De gistprotoplast als biotechnologisch hulpmiddel
D. Daneels - Analyse van bier met behulp van "head-space" gaschromatografie
Studiedag  - 3 december 1982
J.-J. De Blauwe, Kronenbourg (F) - De verzekering leverancier - kwaliteit
A.E. Bauwens, Filtrox-Werk AG (Zwitserland) - Procestechnische toepassing van bierstabilisatie bij middel van PVPP
G. Baetslé, Ind. Hogeschool van het Rijk CTL - Uiteenzetting over de nieuwe proefbrouwerij
C. Vlerick, Ind. Hogeschool van het rijk CTL - De nieuwe fermentor en zijn mogelijkheden voor de brouwerij,
Studiedag  - 4 december 1981
K. Stippler, Steinecker Maschinenfabrik (D) - Nieuwste bevindingen bij wortkoking aan hoge temperaturen
K. Reinhold, Ziemann (D) - Alternatieve kooksystemen in de brouwzaal
U. Berthold, Huppmann Maschinenfabrik - Het Huppmann-procédé van koken onder druk
H. Ladwig, Holstein-Kappert (D) - Doorloopkoking voor wort
Studiedag  - 5 december 1980
H. Vermaerke, Nationale Maatschappij der Waterleidingen - Produktie van drink- en nijverheidswater uit grond-, oppervlakte- en zeewater
G. Pochard, HenkeI France - Réductions des coûts et nuisances en industries des boissons - lavage des bouteilles
L. Chapon, Université de Nancy (F) - Relation entre la désagrégation physique du malt et la fabrication de la bière
Studiedag  - 9 september 1979
J. Heyvaert, Mouterij De Wolf-Cosyns - Mout op maat
G. Bracq, Installations frigorifiques J. Knoops - Le refroidissement des tanks cylindro-coniques de grande capacité
R. Braekeleirs en Fobe, Alfa Laval - Praktische raadgevingen, toepassingen en werkwijzen bij gebruik van separatoren in de brouwerij
Studiedag  - 1 december 1978
F. Delvaux, Artois - Verouderingsverschijnselen van bier
G. Baetslé, Ind. Hogeschool van het Rijk CTL - Voorontwerp van een oxydatiesloot als biotrap voor het zuiveren van afvalwater van een brouwerij uitvoerbaar met eigen middelen
J.-J. De Blauwe, Kronenbourg (F) - La qualité de la bière issues de fabrication rapide
Studiedag  - 2 december 1977
R. Vercauteren, RUG - Strategie van het leven
C.Blockmans, CERIA - Invloed van carbonylafgeleiden op de ontaarding van het bierboeket
M. Verzele, RUG - Het hopprobleem vandaag
Studiedag  - 3 december 1976
R. De Coker, Soc. Rapidase - Enzymen in de brouwerij
W.J. Klopper, NIBEM (NL) - Wortsamenstelling
Y. de Hemptinne, UNESCO - Problèmes planétaires de suivre et de développement du genre humain
Studiedag  - 5 december 1975
M. Melis, KUL - Bier: filosofie en strategie.
A. De Lepelere, CENATRA - Bloem naar maat, naar prijs, naar kwaliteit
M.F. Remy, Test Aankoop - Het standpunt van de verbruiker in de sektor bier en limonade
Studiedag  - 6 december 1974
J. Dehondt, UCO Weverijen - Persoonlijkheidsfactoren bij de ondernemingsleider en de groei van de onderneming
J.P. Casier, KUL - Invloed van de niet-oplosbare pentosanen van het endosperm van tarwe en gerst op de deeg- en bakeigenschappen van zachte tarwe en andere zetmeelstoffen als maniok,sorghum, rijst e.a.m.
J. Cornelis, Artois - De tapinstallatie
Studiedag  - 6 december 1973
E. De Clerck, ISECIA - Le malt clé de la qualité de la bière.
D. Eyben, Artois - Evaluation et réduction de la pollution des eaux en brasserie.
G. Baetslé, Rijkshoger Instituut voor Chemie en Voedingsindustrien - Toezicht op de hoofdgisting.
Studiedag  - 1 december 1972
C. Masschelein, CERIA - Origine, formation, élimination des composés soufrés et leur influence sur la qualité de l´arôme de la bière
M. Van Den Bossche, BECEWA - Van vuil naar zuiver water
Studiedag  - 4 december 1971
W. Kleber, Wissenschaftlich Station für Brauerei München (D) - Le maltage d´orges â forte teneur azotèe et le travail en brasserie des malts qui en résulte
E. De Clerck, ISECIA Gand - Le maltage en cases de 300 tonnes par le système "tous en cases"
H.A. Vermeire, NIBEM (NL) - Onderzoek naar de factoren die bierschuim beïnvloeden
Studiedag VIII  - 4 december 1970
A. Devreux, CERIA - La garde – justification, tendances, perspectives d’avenir
A. Lauwers, RUG - Proteolytische enzymen
Studiedag VII - 5 december 1969
J. Haboucha, CERIA - Considérations prospectives relatives aux techniques de fermentation en brasserie
Springal, Artois - Technologie voor de moderne vloermouterij
R. Gay, Université de Nancy (F) - Nouvelles perspectives dans l’analyse et le contrôle des constituants participant au goût et l’arôme de la bière
Studiedag VI - 6 december 1968
D. Eyben en L. Van Drogenbroeck, Artois - La dissolution d’oxygène dans la bière – problèmes et solutions
R. Verbeeck, CBM - Planthormonen in verband met de kieming van de gerst
G. Krausz, Versuch und Lehranstalt, Berlin (D) - Hopfen und Hopfenpräparate
R. Cavel, Ecole Française de Meunerie - Le pétrissage intensifié et ses conséquences actuelles et futures
E.A. Stranger - Déplacement des protéines de la farine en meunerie
Studiedag V - 1 december 1967
M. Verzele, RUG - Papierstripanalyse van hop, bier en hopextracten
E. De Clerck, ISECIA Gand -  Quelques aspects nouveaux des techniques et du contrôle en malterie
A. Stücheli, Ecole Suisse de Meunerie - Le nettoyage aujourd’hui
Studiedag IV - 2 december 1966
A.H. Coock, Engeland - Le comportement de la levure en relation avec le brassage et la qualité de la bière
J. Dhondt, Brouwerij Meiresonne – Artois - L’organisation des transports
G. Baetslé, Rijkshoger Instituut voor Scheikunde en Voedingsindustrieën - Het eiwitbeeld van het mout in verband met de kolloïdale stabiliteit van het bier,
Studiedag III  - 3 december 1965
A. Devreux, CERIA - Conclusions pratiques du congrès de l’EBC à Stockholm
E. Chabot, Krüger - Mémorial F. Flachet
Bosch, RUG - Afvalwater van brouwerijen
E.H. Clutterbuck, Scottich and New Castle Brewery Edinburg (UK) -  Over de hogegistingsbrouwerijen in Engeland
Studiedag II - 4 december 1964
Bergal, Secobra - L’importance de la pureté variétale de l’orge
Roegiers, Elektrion - Enkele richtlijnen bij de keuze van motoroliën
Engels, Tilkens -  Extraits, arômes et jus de fruits d’aujourd’hui
Muller, Ziemann France - Derniers perfectionnements dans le matériel de brasserie automatisation
Studiedag I.II - 6 december 1963
C. Van Gorp, Président du Comité de Contact CBM – Agriculture (Orge de brasserie) - L´évolution de la culture et du marché des orges de brasserie en Belgique
M. Boes, Rijkshoger Instituut voor Scheikunde en Voedingsindustrieën - Testen van fungicide verfsoorten.
J. De Clerck, Président EBC – UCL - Procédés continus en brasserie et ce qu´on peut en attendre
A. Lauwers, RUG - Fysico-chemische aspecten van schuimstabiliteit
W. Kleber, Wissenschaftlich Station für Brauerei München (D) - L´influence de l´air sur la qualité de la bière,
Studiedag I.I - 22 februari 1963
C. Masschelein, CERIA - Qualité de la bière et transformations biochimiques au cours de la fermentation
R. Dumon, General Motors - Enkele aspecten van het diepvriezen.
M. Beaucarne - Construire une nouvelle brasserie
G. Baetslé, Rijkshoger Instituut voor Scheikunde en Voedingsindustrien - Kritische punten in de analysemethodes.